Aktiviteter for voksne

Cafe Kaffetid i Gudme Sognehus – et tilbud til alle!

Vi har nu igennem et stykke tid haft åben café i Sognehuset i Gudme – og vi har det både hyggeligt og rart sammen. Der kommer hele tiden nye til, og det glæder vi os over.

Caféen er tiltænkt som et sted for hele pastoratet, uagtet om man kommer fra Gudbjerg, Gudme eller Brudager Sogn - eller fra en af nabosognene. Alle er velkomne.

Der er ikke noget program for cafédagene. Vi mødes, snakker og har det rart i hinandens selskab. Nogle gange vil nogen spille et spil, synge en sang eller fortælle en historie – alt efter hvad humøret er.

Så har du tid mandag eftermiddag i de ulige uger – så kig ind. Vi har kaffe på kanden kl. 14.30 – 16.30.

Vi vil glæde os til at se dig!

 

Korsang for voksne i Gudbjerg Kirke

Hver tirsdag fra kl. 16.30 til 17.45 er der mulighed for at synge i kor. I øjeblikket er der 11 ”Engle” i alderen 40 og opefter, men der er plads til flere, og alle er velkomne. Koret medvirker ved forskellige gudstjenester i løbet af året, eksempelvis ved konfirmation, høst, Alle helgens dag og skumringsandagter.

Korleder: Arne Ploug 29 71 87 37.

 

Morgensang

Levende ord og toner + hyggeligt samvær

En populær og velbesøgt aktivitet i vores pastorat er MORGENSANG, som vi har den sidste onsdag i hver måned, minus juli og december.

Vi mødes i Gudbjerg Kirke kl. 9.00, og præsten fortæller eller læser en historie, et eventyr eller andet, som kan sætte tankerne i gang. Vi synger nogle af vore kendte salmer og sange, afpasset til årstiden, og når vi er færdige i kirken, går vi i konfirmandstuen til kaffe, rundstykker, snak og mere sang. Alle er velkomne!

 

Nørkleklubben

Strikkepindene gløder stadig torsdag formiddag, når deltagerne i Nørkleklubben mødes en gang om måneden. Kaffen og kagen nydes, mens den hyggelige snak den går. Stakken af dåbsklude bliver større og større, og snart er alle tre kirker i pastoratet godt forsynede med disse dåbsklude, så nu kribler det i fingrede efter at kaste os ud i nye projekter.

For godt et halvt år siden drøftede vi muligheden for at forny tekstilerne i kirkerummet i Gudbjerg Kirke, hvorfor vi tog kontakt til Selskabet for Kirkekunst i København for at få deres hjælp og bistand i forbindelse med fremstillingen af et nyt kortæppe og en ny alterdug. Derefter gik et større arbejde i gang med at søge fonde om midler til at dække udgifterne ved dette projekt, og vi kan med glæde meddele, at vi på nuværende tidspunkt er kommet op på 95.000,00kr.

Nu er jagten så gået ind på en kunstner, der kan designe det helt rigtige kortæppe til udfordring for brodøserne og til fryd og glæde for kirkens mange brugere. Vi tror og håber, at rigtig mange vil se det som en god mulighed for at samles og hygge sig ved broderirammerne.

Vi er så heldige at have nogle damer, der er dygtige til at kniple, iblandt os. En ny alterdug med kniplingskant bliver således også sat i værk.

Nørkleklubben.

 

Litteraturkreds

En kreds af litteraturglade mennesker mødes en gang om måneden i Sognehuset i Gudme for at diskutere en skønlitterær bog, som vi sammen har udvalgt og læst derhjemme.

Vi mødes kl. 19.00 – diskuterer og snakker om månedens bog i ca. 1½ time. Derefter drikker vi kaffe/te og synger en sang. Vi afleverer en liste til biblioteket over de bøger, vi kunne tænke os at læse, og venter derefter spændt på, hvilke bøger de kan skaffe i de mange eksemplarer. Vi læser både gammel og ny litteratur.

I den kommende sæson mødes vi: 10. sep., 8. okt., 12. nov. og 10. dec. Mødedatoer for 2020 er ikke fastlagt endnu.

Alle er velkomne til at være med. Interesserede deltagere kan henvende sig til undertegnede på tlf. 40 81 11 26.

Karen Margrethe Pedersen

 

Skole for kirke og teologi

I efteråret 19 bliver der 2 studiekredse: Den ene er om bibelske spor i moderne litteratur, bl.a. om Amos Oz. Den anden studiekreds bliver om Tolkien og C. S. Lewis.

De 2 temadage i efteråret 2019 bliver om kirkekunstneren Sven Havsteen - Mikkelsen og temadag om "Præster og film".

Foråret 2020 starter med studiekreds om dansk kunst, og her slutter vi med en kunstudflugt. Den sidste studiekreds bliver om Henrik Pontoppidan.

Temadagene i 2020 bliver om ”Nye salmer og sange" og den sidste bliver om "Kirken og massemedier".

Folderen med omtale af foredragsholdere, lokaliteter, priser og tidspunkter vil være klar i kirkerne i juni måned.

Der skal dog her gøres opmærksom på, at temadagene afholdes i Fredens Kirke, da Menighedshuset ved Vor Frue formentlig bliver nedrevet i forbindelse med nyt byggeri.

Fra styrelsens side håber vi, at mange vil tage godt imod vort program og deltage i vore lørdage. På Kirkeskolens vegne - Gunnar Henriksen.