Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Årets konfirmationer

Udgivet af Morten Sørensen, ons d. 22. jul 2020, kl. 20:25
klummer

Årets konfirmationer er lige på trapperne. Egentlig skulle de for længst have været godt overstået, men der kom som bekendt en virus i vejen. Den spændte ben og det bliver den sådan set ved med at gøre. For konfirmationerne i år bliver ikke ligesom vi er vant til. Personligt havde jeg haft en forhåbning om, at restriktionerne på kirkens område ville være noget mere lempet på det her tidspunkt. Et af argumenterne for at flytte konfirmationerne til efteråret var netop, at vi måske kunne gå fri af de restriktioner, som mange konfirmationer har været ramt af i slutningen af maj og juni. 

Men som det ser ud nu, så er der ikke udsigt til at tingene ændres. Til trods for at man har lukket op mange andre steder, så er restriktionerne i kirkerne stadig de samme. Vi har derfor været nødt til at inddele konfirmanderne i hold, således at de konfirmeres af to omgange. Den 30. august og den 6. september bliver der afholdt to konfirmationer kl. 9:30 og kl. 11:00 i hhv. Gudbjerg og Gudme. 

Mellem konfirmationerne vil der være fælles fotografering, og det er helt bevidst, at den er placeret der. Derved bliver det muligt at lave en meget væsentlig ting sammen med dem, som er placeret på dagens andet hold - nemlig at forevige deres lidt underlige, men dog glædelige konfirmationsdag på et fælles foto. Det kan godt være, at de ikke får fornøjelsen af at sidde i kirken og glo deres bedste ven ind i nakken, men de vil stadig komme til at se bedstevennen/bedsteveninden i det stiveste puds, sige tillykke og ønske hinanden en rigtig dejlig dag. Alle de ting, som vi normalt forbinder konfirmationsdagen med, vil stadig være der - blot på en lidt anden måde - en måde, som de nok sent vil glemme, og som med tiden vil gå hen og blive en rigtig god historie for kommende børn, børnebørn og oldebørn. 

At det sidenhen kan gå hen og blive en rigtig god historie, er ganske vist svært at se, når vi står midt i det. På de helt store dage vil vi gerne, at tingene bare kører på skinner. At tingene er, som det plejer. Men plejeren er bare en svær målestok i en tid, hvor alting er vendt på hovedet. Måske gør man sig selv en stor tjeneste ved at smide plejeren ud med badevandet, og så i stedet løfte blikket og fokusere på det, som man så får i stedet for.   

En af de ting, som helt sikkert vil være anderledes er, at der i kirkerne kun vil være adgang for de få, som familierne har mulighed for at invitere til selve tjenesten. Til gengæld vil der sikkert være en del, som tilfældigvis går en tur på kirkegården den dag, og råber "TILLYKKE!!!", når konfirmanderne går ud af kirken. Det er de også meget velkomne til - hvis de vel at mærke overholder gældende restriktioner, spritter af og holder god afstand, så konfirmationerne ikke giver anledning til smittespredning.

Jeg glæder mig til at hejse flaget for årets konfirmander, og ser frem til nogle rigtig gode dage i kirkerne. 

Rigtig god sommer til jer alle!